Placinta cu ceapa si ciuperci

de mena29 in Mancaruri de legume, 31 Mai 2015 | 29130 vizualizari

 

Am promis cuiva ca am sa postez aceasta reteta si trebuia sa ma tin de cuvant. Este foarte buna si merita sa o incercati. E posibil sa nu va incante ideea ca e cu ceapa dar va asigur ca este tare tare buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 60 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g branza proaspata de vaci
  • 200-250 g faina alba
  • 1/4 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 80 ml ulei
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 conserva ciuperci de 380 g
  • 250 g smantana
  • 2 oua mari sau 3 medii
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa si ciuperci:

Am copt placinta intr-un vas ceramic cu diamertul de 26 cm.

Amestecam branza de vaci, laptele, uleiul, putina sare si piper, adaugam faina cernuta si praful de copt. Framantam bine si intindem frumos o foaie care atunci cand o punem in tava din ceramica, trebuie sa cada putin peste marginile vasului.

Ceapa o curatam,o spalam si o taiem julien,o calim in uleiul incins pana devine sticloasa,adaugam ciupercile din conserva clatite cu apa rece si scurse. Lasam sa se patrunda bine ceapa,asezonam cu sare si piper, luam de pe foc si lasam sa se raceasca dupa care rasturnam compozitia de ceapa cu ciuperci peste aluatul din vasul ceramic. Amestecam cu un tel smantana cu ouale si punem peste ceapa. Cu o furculita sau cu o lingura miscam usor ceapa pentru a o patrunde cu amestecul de ou cu smantana. Aducem frumos marginile de aluat spre mijlocul placintei. Coacem placinta in cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru apoximativ 45 minute. Pana cand devine rumena. O putem servi calda sau rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci pleurotus